9:00h - 13:00h

15:00h - 17:00h

Passeig Dos de Maig, 38

08204 Sabadell

937 123 442

Dues escoles de Sabadell consolidem un projecte d’hort amb mirada inclusiva

“Dues escoles de Sabadell consoliden un projecte d’hort amb mirada inclusiva”

Sabadell, 17 de juny de 2023. L’escola Vedruna Immaculada Sabadell i l’escola d’Educació Especial Xaloc de Sabadell porten a terme, conjuntament, el projecte ‘L’Hort de les amistats’. En aquest projecte, els joves de l’escola Xaloc ajuden els infants de 4t de primària a tenir cura de l’hort escolar i dels diferents espais verds del centre.

Un element clau del projecte és la inclusió de persones amb diversitats funcionals. El projecte compta amb una trajectòria de 12 anys i amb un premi de la Fundació Jaume Bofill. El projecte porta a terme diferents accions relacionades amb la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, per donar resposta a la degradació ambiental, l’increment de les desigualtats socioeconòmiques, la reducció de la fam i la fi de la pobresa. 

Aquest dimarts 13 de juny de 2023, els alumnes de l’escola Xaloc van visitar la nostra escola, per dur a terme l’última sessió conjunta del curs entre ambdues escoles. Al llarg del curs hem portat a terme diferents trobades entre els alumnes i, així treballar la col·laboració, la diversitat i la inclusió.

El projecte s’ha presentat aquest curs a Vic, al Global Camp. Una fira organitzada per Vedruna Catalunya Educació on les 37 escoles presentaven els diferents projectes relacionats amb els ODS que porta a terme cada centre. A aquest acte, va assistir la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà.

Vedruna Immaculada Sabadell va néixer per respondre a les necessitats educatives de la població immigrant al barri de Les Termes als anys seixanta. Actualment forma part de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, que treballa per fer que les escoles Vedruna siguin un espai educatiu obert a tothom, i de manera especial als més desafavorits i necessitats. L’Escola Xaloc és una escola d’educació especial referent a la comarca, que va ser declarada d’utilitat pública farà vint anys; segueix la metodologia de l’aprenentatge i servei, i s’orienta a una formació professionalitzadora i als continguts de la vida a la llar i habilitats adaptatives. Totes dues són escoles d’iniciativa social. 

Raquel Aranda, coordinadora de l’equip ODS de l’escola Vedruna Immaculada Sabadell: “L’aspecte que més destacaria de l’hort de les amistats és el vincle que s’estableix entre els alumnes d’ambdues escoles i l’esperit de compartir, d’ajudar-se i de conviure que es genera, des del primer moment. És precisament per això que es valora molt positivament el treball conjunt entre les dues escoles.”

Míriam Pagès, tutora de 4t de primària de l’escola Vedruna Immaculada Sabadell: “D’aquest projecte de ‘L’hort de les amistats’ destacaria, sobretot, la il·lusió dels dies previs a la trobada i les cares de felicitat que acostumen a mostrar tots els alumnes per fer les activitats proposades per aquell dia. També la predisposició d’empatitzar.”

Marta Borràs, mestra de l’escola Xaloc: “És una manera que la diversitat funcional es vegi d’una altra forma. Cadascú aporta les seves habilitats, sentint-se orgullosos de la feina que fan. Practicant valors com el treball en equip o l’autocontrol, fem que a més de rebre suport ho donin als altres. Se senten un més.”

Comments are closed.

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

AGENDA

[tribe_events_list category="escola" limit="5"]
CreaEscola Quality Certificate for Education Website