9:00h - 13:00h

15:00h - 17:00h

Passeig Dos de Maig, 38

08204 Sabadell

937 123 442

Una mica d’història

L'ORIGEN DE LA NOSTRA ESCOLA

El naixement de l'escola

L’escola Vedruna Immaculada Sabadell neix l’any 1959, en el barri de les Termes, per donar resposta a la gran afluència de persones arribades del sud d’Espanya, que venien a Catalunya cercant treball i unes condicions de vida més favorables.
El grup Patronat d’Acció Social Ciutadana va voler donar resposta a la gran necessitat d’escolarització de tants nens i nenes que acabaven d’arribar al barri.

En els primers anys, el Patronat d’Acció Social Ciutadana es va fer càrrec de l’administració del centre i van encarregar la direcció pedagògica a dues germanes de les Carmelites, de la comunitat de Garcilaso present a la ciutat des de l’any 1854.

Les germanes es desplaçaven cada dia a la Creu de Barberà per portar a terme la tasca educativa i evangelitzadora, així com per atendre a la vegada les moltes necessitats de les famílies.

La nova construcció

L’any 1961, l’empresa Vivendes Sabadell S.A. va construir el que seria el barri de les Termes, cedint dues vivendes a la comunitat de les Carmelites per tal d’establir-se en el barri a prop de l’escola.

A partir del curs 1963-64, el Patronat va demanar a les germanes Carmelites d’assumir també la gestió econòmica del centre, per tal que fossin elles les que portessin a terme en totes les seves vessants aquesta obra educativa. És a partir d’aquest moment que l’escola passa definitivament a la Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat, avui les Carmelites Vedruna.

L’any 1965, es va cedir a l’escola els terrenys adjacents, per a la construcció de 6 noves aules i altres espais com la pista poliesportiva.
L’escola, sempre amb l’objectiu de servir les necessitats de l’entorn, oferia la formació professional per obrir els camins a les noies en el món laboral, així com la l’escola d’alfabetització nocturna.

A partir del curs 1980-1981 arriba la coeducació al centre i, per tant, els nens i nois entren a formar part de l’escola. A més a més, la llengua catalana…

El curs 1996-1997, amb la voluntat de continuar servint al barri, s’incorpora l’Educació Secundària Obligatòria, per tal d’oferir un ventall més ample a les famílies que desitjaven que els seus fills/es no haguessin d’abandonar el centre als 12 anys.

L'actualitat

L’any 2016, la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat, creen la Fundació Vedruna Catalunya Educació, passant la Immaculada a formar part de la xarxa d’escoles Vedruna, seguint un projecte educatiu comú entre les 36 escoles de Catalunya.

En l’actualitat, el centre ofereix l’etapa d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, on es continua amb el servei educatiu amb la mateixa empenta, il·lusió i professionalitat. Comptant amb un gran equip de mestres i professors il·lusionats per l’educació i oberts a la innovació pedagògica, tractant sempre d’acompanyar el creixement personal i acadèmic dels infants i adolescents que omplen les aules actuals, aportant els valors i coneixements necessaris per a desenvolupar-se com a persona en la nostra societat.

PER A MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website