9:00h - 13:00h

15:00h - 17:00h

Passeig Dos de Maig, 38

08204 Sabadell

937 123 442

Projectes

PROJECTES QUE DONEN VALOR AFEGIT

escola-verda

ESCOLA VERDA

L’escola Vedruna Immaculada Sabadell forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya. Aquesta certificació reconeix la implicació i la conscienciació que té la comunitat educativa per la sostenibilitat del nostre planeta i la cura pel medi ambient. Per aquesta raó, des de la comissió de medi ambient, es proposen activitats i mesures per millorar el nostre entorn més proper. A més a més, comptem amb la figura dels comissaris ambientals, sent els mateixos alumnes els que vetllen per la sostenibilitat de l’escola.

llibres

REUTILITZACIÓ DE LLIBRES

A partir del curs 2018-19, l’escola compta amb un nou banc de llibres, tant de text com de lectura, que permeten poder ser reutilitzats pels alumnes del centre. L’objectiu d’aquest projecte és reduir el cost econòmic per part de les famílies i, també, promoure la cultura del reciclatge i la reutilització dels recursos, educant per al consum racional i sostingut.

santjoandeu

OBRA SOCIAL SANT JOAN DE DÉU

Les escoles Vedruna de Catalunya i l’Hospital Sant Joan de Déu participen en un projecte conjunt de detecció de possibles trastorns d’aprenentatge en edats primerenques, per tal de poder intervenir al més aviat possible en l’alumnat i evitar així dificultats en l’adquisició dels aprenentatges acadèmics.
Els trastorns que s’estudien són la dislèxia (dificultat en la lectura i escriptura), la discalcúlia (dificultat en el càlcul) i el TDAH (dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat).

sang

APRENENTATGE-SERVEI

Els alumnes de tercer d’ESO de Vedruna Immaculada organitzen una campanya de donació de sang com a activitat de servei a la comunitat. En aquesta activitat no només es treballen coneixements curriculars relacionats amb la sang, sinó que també altres aspectes com ara l’organització de la campanya de sensibilització i comunicació, dins i fora del centre, fent ús de les xarxes socials i altres recursos.

Contes-Duna-300x300

PROJECTE DUNA

El Projecte DUNA s’adreça als infants de segon cicle d’Educació Infantil (3-6 anys) i neix amb la voluntat de treballar els valors i les emocions a l’escola. Una educació en valors que és a la base d’una convivència veritablement humana, alhora que coherent amb el nostre model educatiu.

PROGRAMA SALUT I ESCOLA

El centre educatiu, com a espai natural per a l’aprenentatge, l’educació i la formació integral de la persona, és també el lloc on es poden manifestar els signes d’alerta sobre problemes de salut, en els quals una detecció precoç pot ser la primera acció per iniciar un procés d’ajuda i intervenció adequada.
El programa “PSiE” busca, mitjançant la Consulta Oberta (professional d’infermeria desplaçat periòdicament al centre docent), afavorir accessibilitat de cara a la prevenció de situacions de risc i atenció precoç als problemes de salut dels adolescents a l’atenció sanitària amb garanties de privacitat, confidencialitat i proximitat.

save

SAVE THE CHILDREN

L’escola organitza cada any, per a Santa Joaquima, una cursa solidària pel barri amb els alumnes, mestres i professors del centre, amb l’objectiu de recaptar diners que van destinats a l’organització Save the children per ajudar en totes les seves àrees de treball.

maratotv3

MARATÓ DE TV3

Any rere any, la comunitat educativa col·labora amb la Marató de TV3 organitzant diferents activitats per recaptar diners, i així poder fer la nostra petita aportació a la investigació i la recerca de moltes de les malalties que ens envolten en el nostre dia a dia.

somriuresbombay

SOMRIURES DE BOMBAY

L’escola, recull material d’oficina obsolet (bolígrafs, retoladors, tipp-ex, regles, tisores, etc.) que s’envien a l’empresa Terracycle. Aquesta s’encarrega de reciclar el plàstic i en funció dels kg que recollim al centre, fan una aportació econòmica a l’ONG Somriures de Bombay.

fruita

PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES

La nostra escola participa en el “Pla de consum de fruita a les escoles” que organitza la Generalitat de Catalunya. Aquest pla consisteix a distribuir gratuïtament fruita fresca als escolars. La finalitat és promoure el consum de fruites i hortalisses entre la població escolar i contribuir a la promoció d’hàbits de consum saludables.

hort

HORT DE L'AMISTAT

Els alumnes de l’escola d’educació especial Xaloc de Sabadell, ajuden als nostres alumnes a tenir cura de l’hort escolar i dels espais verds del centre. Una activitat que afavoreix la inclusió dels alumnes i crea lligams entre les dues escoles. Durant tot el curs es realitzen diferents activitats conjuntes.

PER A MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.